Fysiotherapie bij herstel na corona (COVID 19)

Nieuwland Fysiotherapie heeft zich gespecialiseerd in revalidatie voor patiënten die na besmetting met het coronavirus klachten behouden zoals: benauwdheid bij inspanning, kortademigheid, kracht- en conditieverlies. 
U hoeft niet opgenomen te zijn in het ziekenhuis om in aanmerking te komen voor revalidatie. Wanneer u besmet bent geweest met het coronavirus kan dit een grote impact hebben om uw dagelijks leven. Deze klachten kunnen langdurig aanhouden, wij adviseren dan ook om zo snel mogelijk te starten met revalidatie.

Doormiddel van het revalidatie traject zorgen we ervoor dat uw klachten afnemen en u sneller uw “normale” leven kunt voortzetten. Samen met een gespecialiseerde “COVID-19 revalidatie” fysiotherapeut wordt een behandelplan opgesteld waar uw persoonlijke doelen voorop staan. We zorgen voor de meest optimale behandeling door samenwerking met specialisten en scholing van onze fysiotherapeuten.

Wanneer is fysiotherapie na besmetting coronavirus/COVID-19 nodig?

Wij raden aan om zo snel mogelijk na uw besmetting te beginnen met revalidatie. Ook als u niet bent opgenomen in het ziekenhuis is het verstandig (als u klachten heeft gehad) te beginnen met revalidatie. Weet u niet of u in aanmerking komt voor revalidatie? Dan is het verstandig om contact op te nemen met uw huisarts of specialist. Deze zal u, indien nodig, doorverwijzen.

Tijdens het revalidatieproces helpen wij uw mogelijke beperkingen te verminderen en beter om te gaan met uw klachten veroorzaakt door het coronavirus. Onze fysiotherapeuten zullen u ondersteunen en beschikken door aanvullende scholing over actuele kennis en volgen de opgestelde richtlijnen door het KNGF. Het traject wordt in samenwerking met uw huisarts, specialist of revalidatiearts opgesteld en indien noodzakelijk ook met ergotherapeut, diëtist, psycholoog en logopedist.

Fysiotherapie helpt bij uw herstel na besmetting met het corona-virus

Zeker na een langdurige ziekte door COVID-19 is het belangrijk om te beginnen met revalideren. Onze fysiotherapeuten zijn opgeleid om post-covid revalidatie aan te bieden en hebben veel patiënten met deze klachten geholpen. Klachten waarbij een fysiotherapeut u goed kan ondersteunen na besmetting met het coronavirus zijn:

  • Angstgevoelens en/of depressie
  • Gevoel van vermoeidheid
  • Moeite met het uitvoeren van dagelijkse taken
  • Pijn en/of stijfheid aan uw gewrichten
  • Verlaagd uithoudingsvermogen
  • Afname van ademspierkracht
  • Verminderde longcapaciteit

Revalidatie na corona

U komt in aanmerking voor revalidatie wanneer u een doorverwijzing heeft van uw huisarts of specialist. Als u uw doorverwijzing heeft ontvangen heeft u recht op maximaal 50 behandelingen of een periode van 26 weken. Aan de hand van een intakegesprek bepalen we in samenspraak met u wat het beste behandelplan is. Ook kijken we naar welke hulpverleners er betrokken moeten worden, om de meest optimale behandeling te kunnen garanderen